6 Exerciții de Coaching – partea a II-a

Continuăm cu celelalte 3 exerciții de coaching:

Cercul de influență

Cele mai grele provocări pentru un client sunt cele pe care simte că nu le poate controla. Când se blochează, poți folosi acest exercițiu pentru a le oferi suport să evalueze ce pot controla, ce nu pot controla, dar pot influența și ce nu pot influența deloc. Le poți sugera să vizualizeze ca trei cercuri concentrice și le poti oferi suport să evalueze fiecare afirmație cum se încadrează în ele. Este deosebit de util în coaching relațional și în situațiile în care simt că au ceva de pierdut.

Rețeta secretă

Există un moment în viața unui client când se întreabă: Cum am ajuns aici? Viața lui pare să fie pe pilot automat, sau pur și simplu a luat o direcție diferită de ceea ce se aștepta. În această situație, este util să le întorci propria întrebare și să le ceri să descrie ‘rețeta’ care i-a adus acolo. Acest lucru le oferă suport să-și asume responsabilitatea pentru situația lor și să evalueze seria de decizii care i-au condus acolo unde sunt astăzi. Acest exercițiu demonstrează, de asemenea, că, dacă și-au creat realitatea de acum, pot crea și una diferită ca urmare a unui set diferit de decizii.

Obiective SMART

Bănuiesc că știți acest model, dar o reamintire este mereu binevenită! Modelul SMART este o modalitate de a evalua dacă obiectivele clientului tău sunt specifice, măsurabile, realizabile, relevante și limitate în timp. Acest exercițiu oferă suport puternic pentru ca procesul lor de stabilire a obiectivelor să fie extrem de clar și specific. Pe lângă stabilirea obiectivelor SMART, oferă-i suport clientului să le descompună în obiective ‘digerabile’ și asigură-te că nu exagerează sau dimpotrivă, merge spre prea puțin… Discutați cum își va organiza obiectivele într-un sistem de obiective anuale, lunare și săptămânale, cum își va urmări progresul și își va sărbători rezultatele! Neapărat DE SĂRBĂTORIT!!!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.