Supărarea noastră ‘cea de toate zilele’…

Când suntem supărați, iată de ce shimbări organice avem parte:

1. Fluxul sanguin cardiac se dublează. Studiile arată că atunci când persoanele se supără, contracția inimii se întăreşte, se accelerează bătăile inimii și circulă spre inimă mult sânge. În acest caz, inima trebuie să lucreze excesiv. Atunci, se vor înregistra simptome precum aritmie, ischemie miocardică, sufocare, palpitații sau chiar anghină pectorală sau infarct miocardic.

2. Ficatul este de două ori mai mare decât în mod normal. În timpul mâniei, ficatul va fi primul organ afectat. Dacă ne supărăm frecvent, vom fi afectaţi de boli ale ficatului sau chiar ciroză. Unele studii arată că la furie, ficatul este de două ori mai mare decât în mod normal. Multe persoane vor avea dureri în cele două părți ale coastelor și în partea ficatului.

3. Sistemul imunitar va face grevă timp de șase ore. Supărarea va afecta și sistemul imunitar. De fapt, dispoziția oamenilor este controlată de dopamina secretată de creier, dopamina va influența secreția altor hormoni. De asemenea, când ne supărăm, creierul va da ordin să fie secretizaţi corticosteroizii, care dacă se adună excesiv în organism, vor împiedica funcția celulelor imunitare și apoi va fi redusă rezistența organismului.

4. Expansiunea alveolară se înregistrează la supărare. Mulți oameni simt dureri la plămâni în timpul mâniei. Atunci când avem mari tulburări de dispoziție, vom avea respirația rapidă sau chiar simptome de ventilație excesivă. În acest caz, alveolele din plămâni se vor dilata şi nici nu vor avea timp să se contracteze. De aceea, aceste persoane vor avea dureri la plămâni.

5. Tulburările gastro-intestinale vor fi provocate de furie. Când ne supărăm, și stomacul se supără, datorită faptului că stomacul și intestinele se vor confrunta cu o aprovizionare insuficientă a sângelui. Supărarea va promova excitarea nervilor simpatici, provocând lipsa poftei de mâncare, tulburări gastrointestinale sau ulcer gastric.

6. De asemenea, ar putea apărea tumori la sân. Multe femei vor avea tumori la sân din cauza furiei. Blocarea circulaţiei sângelui, tulburări la funcțiile ficatului și splinei sunt principalele cauze ale tumorilor la sân.

7. O excreție a hormonilor tiroidieni se va înregistra în mod excesiv.

Mânia va duce la tulburări ale sistemului endocrin. Glanda tiroidă reprezintă un organ foarte important care va participa la metabolismul organismului. Când simți iritare, este stimulată deja glanda tiroidă şi după un timp îndelungat va apărea hipertiroidismul.

8. Plămânii ar putea fi răniţi. Numai când plămânii și ficatul se coordonează, organismul nostru poate funcționa în condiții bune. Furia afectează, în primul rând ficatul, apoi urcă la plămâni şi noi vom avea simptome precum dureri la plămâni, balonări, tuse, înroșirea feţei sau chiar dificultăţi la respirație.

You may also like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.